Smučarski skoki imajo v Logatcu dolgoletno tradicijo, saj njegovi začetki segajo v leto 1950, ko je skupina domačinov pod vodstvom Zorana Mraka zgradila prvo 25-metrsko smučarsko skakalnico pod hribom Sekirica v Logatcu.

 
Gradnja skakalnic

Takratni navdušenci smučarskih skokov so se organizirali v društvo TVD Partizan, ki pa se je deset let pozneje preimenovalo v smučarski skakalni klub Logatec.

Pokal Kongsberg na 50 – metrski skakalnici

Z marljivim in dobro organiziranim delom ter dobrimi tekmovalnimi rezultati jim je v kratkem času uspelo zgraditi še 15, 30  in 50 – metrske skakalnice. Leta 1975 so manjši skakalnici pokrili s plastično maso in tako omogočili vadbo skozi vse leto.

 
Razglednica iz 70 let
To je bilo najbogatejše obdobje v vsej zgodovini kluba, saj so istega leta s članskim državnim prvenstvom odprli tudi največjo 80 metrsko skakalnico v Žibršah in prejeli najvišje športno priznanje – Bloudkovo plaketo..

 
Skakalnica v Žibršah

Smučarski skakalni klub Logatec je kot tretji najmočnejši klub v bivši Jugoslaviji dal kar nekaj mladinskih in članskih reprezentantov:
– Janez Loštrek,
– Marko Mlakar,
– Marjan Urbančič,
– Samo Gostiša (tekmoval za SSK Ilirija),
– in drugi.

Po velik krizi kluba v letih od 1982 – 1992 je klub na pobudo nekaterih bivših skakalcev (Viktor Tršar, Janez Turk, Samo Gostiša, …) ponovno oživel. Ker je vse objekte močno dotrajal zob časa je bilo potrebno vse dotrajane in zastarele skakalnice posodobiti po novih mednarodnih pravilih. Leta 2000 smo najmanjši skakalnici ( K-15, K-25 ) prekrili z najsodobnejšo plastično maso, štiri leta kasneje pa v skrbi za najmlajše tekmovalce zgradili in pokrili s plastično maso še najmanjšo 8 metrsko napravo. Vse naprave nam je v zadnjih letih uspelo tudi osvetliti in urediti vso infrastrukturo za umetno zasneževanje.

Plod dobrega in načrtovanega dela pa je sedanja generacija skakalcev, saj nam je dala že tri državne prvake:
– Jaka Rus,
– Urban Gantar,
– Rok Govekar.

Skakalnice pod Sekirico pozimi in poleti

V letu 2006 smo se odločili tudi, da posodobimo logotip našega kluba in s tem pripomoremo k boljši prepoznavnosti in pripadnosti klubu.

ssklogatecLovci na Daljave

 

 

 

 

 

Stari in novi logotip